zondag 14 oktober 2012

La vida universitaria

Voor sommige mensen die eventueel twijfels zouden hebben... Qué si! Er wordt uiteraard nog een beetje gestudeerd! ;) Hier het bewijs, en neen er is geen photoshop gebruikt, en jawel dit is wel degelijk mijn kamer!


Af en toe -als we op tijd wakker geraken tijdens die siesta- gaan we ook nog eens naar een les. We hebben er dan ook schandalig veel en zijn altijd moe... Zie ons hier, toekomstige tolken in wording!

We hebben nu ons lessenpakket samengesteld, en het bestaat uit 4 vakken.
- Frans: Tot hiertoe hebben we nog niet echt veel gedaan, het is blijkbaar een vak dat meer praktisch gericht is en dus vooral wat praten in de groep, kleine opdrachtjes tijdens de lessen, enz.
- Vertalen van Spaans naar Frans: Een iets moeilijker vak voor ons, omdat we eerst het Spaans moeten begrijpen voor we kunnen vertalen naar het Frans. Wel ideaal om zowel met beide talen te werken, maar het vraagt wel een redelijk grote inspanning.
- Lenguas del mundo: Een zeer interessant vak van een heel gemotiveerde docent. Het vak gaat over de verschillen in talen. We zitten daar denk ik alleen maar met Erasmusstudenten, en dus vraagt die docent heel de tijd aan iedereen hoe je iets zegt in je moedertaal. Hoe vroeg ons eens achter Manneken Pis, en we zijn ook al te weten gekomen dat hij persoonlijk een docent kent van Lessius. Hij geeft ons ook uitleg over het taalgebruik van het Spaans. Zo zegt hij dat Spanjaarden niet kunnen praten zonder te vloeken of elkaar uit te schelden, maar dat is heel gewoon hier. Ik merk dat thuis ook, als ze gewoon iets tegen elkaar zeggen kan dat niet zonder dat er woorden vallen als 'joder', 'cabrón' of 'cojones'. (U bent zelf vrij om de vertaling op te zoeken).
- Informática aplicada: Dit vak gaat voornamelijk over het gebruik van computers en computerprogramma's die een vertaler zou moeten beheersen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten