maandag 19 november 2012

¡Aúpa Numancia!

We waren het al een tijdje van plan om eens naar een wedstrijd van de tweedeklasser Numancia te gaan kijken. De match was op 18 november, om 18u op een zondag, dus tijd genoeg om van onze katers te recupereren en ons klaar te maken voor de match. Het was die dag redelijk goed weer, de zon scheen maar het was wel wat frisjes. Tom kwam Karolien en mij ophalen aangezien wij praktisch naast het stadion wonen (af en toe hoor ik zelfs de supporters tot in mijn kamer roepen) en samen vertrokken we een kwartiertje voor de wedstrijd begon om tickets te kopen.
We zagen redelijk veel mensen lopen met een dikke jas en zelfs dekentjes en achteraf gezien hadden we ons blijkbaar ook wat beter voorzien.We hadden er natuurlijk niet echt bij stilgestaan dat het hier snel donker zou worden, en tegen de rust waren we alle 3 al redelijk aan het klappertanden. We zochten onze plaatsen en waren net op tijd om Numancia aan de aftrap te zien verschijnen.


Zoals ik dus al zei begon het die avond redelijk snel af te koelen. De dagen ervoor viel het nog redelijk mee qua temperatuur maar het was regenachtig en bewolkt en zondag was het helemaal opengetrokken. We zagen zo goed als iedereen met een warm drankje rondlopen, dus zijn we tijdens de rust ook maar een koffie gaan halen. Echt lekker was het niet, maar we konden op z'n minst toch enkele minuten onze handen verwarmen.


De match was uiteindelijk redelijk saai, er gebeurde weinig, af en toe wel eens een actie maar zelfs enkele Spaanse vrienden die de wedstrijd hadden gevolgd op tv zeiden dat er niet veel aan te zien was.De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijk. Jammer dat er geen goal was gescoord, al was het maar van de tegenpartij zodat we konden deelnemen aan de scheldtirade van onze supporters... 


Al bij al was het een leuke afsluiter van het weekend, en nu voelen we ons wel verplicht om nog eens terug te gaan kijken naar een andere thuiswedstrijd. Het kan toch niet dat we hier vertrekken zonder een goal van Numancia live te hebben meegemaakt en mee in de vreugde te delen...?!


Leuk weetje: ik heb nog nooit geweten dat er file is in Soria (en ja ik ben af en toe wel eens wakker tijdens de spitsuren), behalve als Numancia speelt! ¡¡Aúpa Numancia!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten